Leerlingen basisschool redden ‘weesboompjes’ tijdens Natuurwerkdag

Klimaatverandering? We kunnen er niet meer omheen en daarom doen we er wat aan! Bomen aanplanten is een prima actie. Groeiende bomen slaan CO2 op, houden water vast en verminderen de hitte.

Tijdens de natuurwerkdag op 4 november gaan basisschoolleerlingen van de Donatushof weesboompjes oogsten op landgoed Doornik, aan de Zandsestraat in Bemmel. De jonge boompjes kunnen op het landgoed niet uitgroeien en daarom worden ze geoogst en verplaatst.    

De boompjes worden tijdelijk ingekuild bij de Bomenhub in de Veldschuur in Bemmel. Op de Nationale Boomfeestdag van 16 november worden de boompjes door andere kinderen weer geplant op een locatie in Bergerden waar ze wél kunnen uitgroeien tot volwassen bomen. 

De bomenhub is een verzamelplaats voor boompjes om ze een tweede leven te geven. Het is een initiatief van Boomrijk Lingewaard, Lingewaard Natuurlijk, en de campagne MeerBomenNu. Vorig jaar was dit initiatief een groot succes. Mensen die teveel zaailingen of boompjes in hun tuin of op het erf hadden, konden ze bij de Veldschuur in Bemmel brengen. Die boompjes zijn in de lente weer uitgegeven om op een nieuwe plaats uit te groeien en niet in de houtversnipperaar terecht te komen. Ook nu verzamelen we weer boompjes om deze een prachtige nieuwe plek geven. Op zondag 27 november tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen die in de eigen tuin zaailingen heeft staan, deze brengen naar de Bomenhub bij de Veldschuur in Bemmel. Kijk alvast in je tuin of je bijvoorbeeld een mini eikje, een kleine esdoorn of een verdwaalde vlinderstruik aantreft.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Foto: Sandra Brookman-Bak.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑