Excursie: Herfst in de Gendtse polder

Zondag 16 oktober 2022.

Herfst in de Gendtse polder

Nu het steeds vroeger donker wordt en herfstbuien overtrekken maakt de natuur zich op voor de winter. De bomen en struiken hangen vol met bessen, noten of andere zaden. Paddenstoelen schieten uit de grond. Van de meeste planten staan slechts nog de staketsels overeind, maar op de grond ontdekken we de wortelrozetten voor het volgende voorjaar. Ook de vogelwereld verandert, zomergasten zijn vertrokken en de eerste wintergasten verschijnen. Zondagmiddag 16 oktober trekken natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk  de Gendtse Polder in en kijken we wat de herfst doet met de natuur.

Je bent van harte welkom met hen mee te gaan. We vertrekken vanaf het bruggetje bij de Kaakse dam te Gendt. De excursie begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vanaf 13.45 uur staan de gidsen op u te wachten. Tip: laarzen, spiegeltje en fototoestel meenemen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Nadere informatie: Jos Peters  06-10766778 of excursie@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑