Open middag Gendtse Waard

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert K3Delta samen met steenfabriek De Zandberg (Rodruza), Staatsbosbeheer en Lingewaard Natuurlijk een open middag in de Gendtse Waard. In dit gebied combineren de samenwerkende partijen het winnen van grondstoffen als zand en klei met de ontwikkeling van natuur in natuurgebied De Gelderse Poort. De betrokken partijen laten graag zien hoe dit in zijn werk gaat. Iedereen is van harte welkom tussen 13:00 en 17:00 uur!

Kom van alles te weten over zandwinning en de ontwikkeling van het gebied!

In het gebied wordt de komende jaren zorgvuldig gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw natuurgebied. Zand- en kleiwinning maakt deze ontwikkeling mogelijk. Door de herinrichting komt er meer variatie in het landschap. Denk aan het ontwikkelen van onder andere nieuw wateroppervlak met natuurvriendelijke oevers en ruige graslanden en bos. Hierdoor verbetert de biodiversiteit.

Activiteiten open middag

De betrokken partijen vertellen graag over het werk en de plannen. Bezoekers kunnen het werk deze middag met eigen ogen komen aanschouwen. Maak bijvoorbeeld een excursie naar het Vossengat met Staatsbosbeheer. En zie hoe dynamische riviernatuur zich ontwikkelt. Of ga mee op pad met Lingewaard Natuurlijk en kom van alles te weten over de natuurontwikkeling en biodiversiteit in het gebied. Beklim de zandwininstallatie, met een fraai uitzicht over de polder. Ook voor kinderen is er genoeg te doen en te ontdekken, zoals je eigen stenen maken. Uiteraard wordt er gezorgd voor wat lekkers te eten en te drinken.

Tijd, locatie en meer informatie

De open middag vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. De Gendtse Waard is bereikbaar via Polder 8 in Gendt. De open dag vindt plaats op het installatieterrein.
Vergeet niet stevig schoeisel aan te trekken.

Kijk voor meer informatie op k3delta.nl/openmiddaggendtsewaard.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑