Excursie: Stenen zoeken langs de Waal

Zondag 18 september 2022.

Stenen zoeken langs de Waal. Ga je ook mee?

We hebben allemaal wel eens met onze voeten lekker in het water van de Waal gespat, er de hond uit gelaten of er platte stenen over het water laten ketsen. Maar weten we ook hoe het zit met het ontstaan van deze rivierloop en het landschap eromheen? En met wat voor stenen wij gooiden en waar ze vandaan zijn gekomen?

Op zondag 18 september zullen gidsen van Lingewaard Natuurlijk er het een en ander over vertellen op het strand bij de Sprok. We gaan langs de rivier op zoek met een zoekkaart. Misschien vind je wel een jaspis (halfedelsteen), een vuursteen of een zwarte toetssteen. En natuurlijk gaan we tot slot ook even stenen ketsen.

Startpunt is restaurant De Sprok, Waaldijk 9 in Bemmel. De tocht is geschikt voor het hele gezin met kinderen vanaf 6 jaar. Tip: laarzen aan en vergrootglas meenemen.
Start: 14.00 uur. Duur: ongeveer 2 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig.

Nadere informatie: Jeanine Schaafsma telefoon 06-12236141 of excursie@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑