Bemmelse ouders blij verrast met gevulde koeken… 

Dinsdagavond was het weer zover. Ouders druppelen de Veldschuur binnen. Deze keer zijn het vaders met zoon of dochter. De vorige keer ook moeders en hele families. Opgeteld zijn wij met zijn dertienen. Zoveel zijn er wel nodig bij het schoffelen.

47 tuintjes is veel, zeker als het onkruid door sproeien en soms een buitje regen, overal woekert. Het staat kris kras tussen bonen, worteltjes, bietjes en prei. Alleen de mais, de zonnebloemen en de stokbonen zijn nog goed zichtbaar. De ouders van De Regenboog en Pius X staan er wat onwennig bij als ze een schoffel met emmer in de hand geduwd krijgen. De kinderen voelen zich thuis, lopen met de kruiwagen rond en helpen druk mee. Dan overleg. Waar staan de bonen? vraagt een vader en hoe zie je het verschil met knopkruid, melde, distels en kweekgras? Ja, goede vraag… hum! De groenten worden voor de zekerheid nog eens benoemd. Maar dat is niet nodig, toch! zegt er een. Iedereen knikt. Ouders vinden het normaal om een handje te helpen. De rekrutering op de contactavond stopte dan ook bij de eerste tien van elke school. Het enthousiasme van de kinderen over de aanpak trekt de ouders kennelijk mee. “Het zijn niet perse de groene vingers die het doen, maar het plezier in buitenlessen, de beleving en spanning die de schooltuin oproept en alle verhalen daaromtrent waar de kinderen mee thuis komen”, aldus de ouders hun eigen motivatie samenvattend. De afsluiting met koeken en een drankje is gewoon gezellig. Zo valt de zomervakantie goed te overbruggen. Het voelt tegelijk als waardering voor al de vrijwilligers.

Jan de Moor, Lingewaard Natuurlijk

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑