Excursie: stroomdalflora in de Klompenwaard 

Zondag 17 juli 2022 van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.
 

Struinen door de Klompenwaard is elk jaar weer een feestje. In een van de oudste stukjes “nieuwe natuur, gelegen pal tegenover de Millingerwaard vinden we een enorme diversiteit aan planten. Daarnaast is de Klompenwaard, een gebied met een rijke historie. De kiem voor het ontstaan van Rijkswaterstaat werd hier gelegd.  Het gebied speelde een belangrijke rol bij het ”temmen” van de grote rivieren en is nog steeds essentieel bij de verdeling van het water tussen Rijn en Waal.

De laatste jaren heeft dit uiterwaardengebied zich enigermate vrij van menselijke inbreng kunnen ontwikkelen. Het verrassende van de uiterwaarden is, dat afhankelijk van de waterstanden, ze elk jaar anders zijn, soms droog dan nat en alles wat ertussen in kan zitten. De manshoog opgeschoten planten bloeien uitbundig en belemmeren soms het zicht, maar er zijn ook idyllische doorkijkjes waardoor je je op een ander planeet waant. Bent u nieuwsgierig geworden? Bij deze wandeltocht met gidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied. Waar kunnen we langs, waar is de weg versperd?

Tip: goed schoeisel en kleding, verrekijker en/of fototoestel mee.

Voor wie het mee wil maken graag tussen 13.45 en 14.00 uur verzamelen bij de poort aan de weg naar Fort Pannerden, Waaldijk, hoek Sterrenschans te Doornenburg. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost € 3,- per persoon kinderen vanaf 6 jaar € 1,50. Vooraf aanmelden is niet nodig. Nadere informatie Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑