Een ongeluk bij de Veldschuur.

Ze struikelde en viel languit in het tuintje van een ander kind. De aardbeien rolden met bak en al voor haar uit over het land. Wat laconiek raapte ze alles op en deed ze weer in het bakje.  

Struikelen is begrijpelijk. De tuintjes beginnen steeds meer dicht te groeien en overal staan naamborden en meetlatten en her en der ook nog een paaltje met de plattegrond van te zetten groenten. Het is goed uitkijken en van tegel naar tegel laveren. Het gebeurde net op het moment, dat meester Tibor de kwaliteit van de aardbeien aan het keuren was. “En?” vroeg het kind van IKC Pius X die de aardbei gaf. Het gezicht van de meester stond ernstig of was het meer bezorgdheid, toen hij op aandringen er een paar proefde en tot de uitspraak kwam: “Goed van smaak en lekker zoet, maar wel eerst spoelen”. Grote opluchting! Of iedereen echt opgelucht was, werd niet duidelijk. Een paar lusten geen aardbeien en hebben zelfs moeite met alleen maar proeven.

Behalve de eigen tuintjes zijn er op de Veldschuur ook meerdere pluktuinen. Ze zijn bedoeld voor iedereen en er kan vrij worden geplukt. Daarnaast ook om een misoogst door plaagdieren goed te maken. Het zijn een paar veldjes met aardbeien en groenten. Maar ook eentje met eetbare bloemen en een met snackkomkommers. Het koolveldje kwam er toen van de broccoli na een dag alleen nog maar het stengeltje over was. Maar ook dit werd laconiek opgepakt. Zo van: “Dat hoort er nu eenmaal bij”.

Jan de Moor,
Lingewaard Natuurlijk

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑