Excursie: Struintocht in de Bemmelse polder

Zondag 19 juni 2022 van 14.00 uurtot ongeveer 16.00 uur.
 

Het begin van de zomer nadert en het is vaderdag. Een mooie gelegenheid om eens op pad te gaan en van de natuur in de Bemmelse Waard te genieten met gidsen van Lingewaard Natuurlijk. De planten, struiken en bomen staan er fris en groen bij en overal kleuren de bloemen. Het gonst van de insecten. Tussen de struiken van het ooibos kunnen we pas uitgevlogen vogels ontdekken. In de top van de bomen zingen hun vaders het hoogste lied en de moeders zitten op het legsel van de tweede ronde. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Goed kijken en luisteren is belangrijk, want veel speelt zich af, verborgen in het bladerdek.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op zondag 19 juni een zomerwandeling door de Bemmelse polder met het thema zomerverschijnselen. We verzamelen bij de Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel en om 14.00 uur vertrekken we  voor een wandeling van ruim twee 2 uur rondom het beverbos en de naastgelegen polder.

Tip: laarzen aan en kijker en fototoestel mee. Geschikt voor het hele gezin. Kosten deelname volwassenen € 3,- kinderen € 1.50. Aanmelden is niet nodig. Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑