Excursie: Lentestruintocht in Doornik  (Bemmel)

Zondag 15 mei 2022 van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur.
 

De lente is bijna een maand oud en heeft zich in volle pracht ontplooid. Ontluikende knoppen onthullen de schoonheid van de daarin opgesloten bloemen. Wij gaan een tocht door het Spiegelbos en langs de natuurakkers maken, op zoek naar planten, bloemen en ander natuurverschijnselen. We zoeken antwoorden op vragen, waarom sommige bloemen juist deze bepaalde vorm hebben en waartoe nectar dient. We kijken welke bladvormen we tegen komen en hoe planten,  dieren gebruiken om te helpen bij de bevruchting en hoe ze vraat proberen te voorkomen.

Ondertussen luisteren en kijken we naar vogels. Mogelijk zijn er kneutjes en putters te bewonderen of een omhoog cirkelende sperwer. We zien vast de zwermende zwaluwen die insecten vangen om hun jongen te voeren. Met wat geluk zien we een ree. Daarbij is het een prima kans om het hoofd leeg te maken. 

Op zondag 15 mei kunt u met natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk de bloemenpracht  in Doornik bewonderen. Vanaf 13:45 verzamelen we en om 14.00 uur start er een excursie vanaf de parkeerplaats bij restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28 Bemmel.  De tocht duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Tip: Geschikte kleding  en verrekijker mee. Kosten volwassenen € 3,- kinderen € 1,50 en zijn welkom vanaf 6 jaar. Vooraf aanmelden niet nodig. Nadere informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl

 

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑