Hoogstamfruitbomen gesnoeid in het Plaksche Veld

In 2019 zijn er ruim 100 hoogstamfruitbomen aangeplant op het Plaksche Veld ten noorden van Bemmel. Deze bomen zijn pas de 1e keer gesnoeid. Dit wordt vormsnoei genoemd.

De vrijwilligers van Plaksche Veld hebben via Landschapsbeheer Gelderland 2 dagdelen workshops gevolgd onder leiding van Ruud Borkes. Samen met vrijwilligers van de hoogstambrigade van Lingewaard Natuurlijk zijn de hoogstamboomgaarden gesnoeid. Ook de hoogstambrigade uit Ressen heeft een dagdeel meegeholpen. 

Het doel van deze vormsnoei is een goed groeiende hoogstamboom met een evenwichtige kroonopbouw te krijgen. De komende jaren maar eens kijken of dat gelukt is. Aan de inzet van de vrijwilligers heeft het niet gelegen.

Het waren voor alle vrijwilligers leerzame dagen. En een fantastische vorm van samenwerken met Landschapsbeheer Gelderland, de hoogstambrigade van Lingewaard Natuurlijk en de hoogstambrigade Ressen.  De samenwerking is erg goed verlopen en zeker voor herhaling vatbaar.

Werkgroep Plaksche Veld.                      

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑