Nieuw: Een boomgaard met hazelnoten in het Plaksche Veld.

Lingewaard Natuurlijk heeft samen met Park Lingezegen het natuurgebied Plaksche Veld in Bemmel uitgebreid met een hazelnotenboomgaard.

Uit verzamelde ideeën kwam dit naar voren en met inzet en advies van de Zandse Notengaard uit Huissen (www.dezandsenotengaard.nl) is deze in korte tijd gerealiseerd.

Voor een succesvolle oogst over een aantal jaren is in deze hazelaargaard gekozen voor kleine boompjes in plaats van struiken. Het zijn geënte mooie hazelaars op een robuuste onderstam. En voor een goede bestuiving is gekozen voor drie verschillende variëteiten. Een prachtige bijdrage voor dit stukje boerenlandnatuur zoals het Plaksche Veld zich ontwikkeld.
Notenbomen zijn een waardevol geschenk voor de gemeenschap en volgende generaties. Deze diepgewortelde, langlevende bomen verbeteren de bodem, helpen water vast te houden, verbeteren de biodiversiteit, leggen koolstof vast en produceren bovenal lekker en gezond voedsel. Elke dag een klein handje (hazel)noten is het advies van de Gezondheidsraad. Ook erg lekker in een taart met of zonder chocolade of in een salade. En zeker ook verrukkelijk als ze iets geroosterd zijn. Wat is er mooier dan samen een emmertje hazelnoten rapen? Kinderen kunnen met hun ouders een hazelnotentaart bakken. Mmm…iets om reikhalzend naar uit te kijken.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑