Lezing: Deltaplan voor het landschap.

Donderdagavond 28 april  2022 in de Veldschuur te Bemmel.

De lezing “Deltaplan voor het landschap” wordt georganiseerd door Lingewaard Natuurlijk. Dit is een vervolg op de lezing van maart over “Hoe waardevol is de natuur in Lingewaard”.

Maar als u deze gemist heeft kunt u gewoon aansluiten.

Onze gastspreker is Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). De VNC zet zich in voor een mooier landschap door herstel, aanplant en beheer en introduceerde het Deltaplan voor het landschap, een groots nationaal plan voor de aanleg van landschapselementen en recreatieve routes daarlangs en –doorheen. De Ooijpolder bij Nijmegen is een voorbeeld van het grootste landschapsherstelproject uit de Nederlandse geschiedenis. In vier jaar tijd is een natuurlijk boerenlandschap gecreëerd door de aanleg van dertig kilometer aan knipheggen, struweelhagen, knotbomen, bloemrijke slootranden, graskruidenstroken en plasdrasoevers. Tijdens de presentatie zal Jaap Dirkmaat stilstaan bij de successen van de Ooijpolder en de lessen die daaruit zijn te trekken voor het agrarisch landschap in Lingewaard. Tijdens de discussie krijgen de mogelijkheden voor een meer natuurlijk landschap in Lingewaard aandacht.

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen op donderdagavond 28 april in de Veldschuur Sportlaan 1 M Bemmel. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De kosten voor de lezing zijn €7,50 per persoon inclusief koffie of thee. Houders van de Vriendenkaart van 2021-2022 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang.

Nadere informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑