Bijenhotel gerealiseerd op het Plaksche Veld via Lingewaard Doet.

Op het Plaksche Veld aan de noordrand van Bemmel is afgelopen week een prachtig bijenhotel geplaatst. Dit mooie natuurgebied hoort bij Park Lingezegen met fruitbomen, bloemenvelden en graanakkers.

In 2020 is in het kader van de actie Lingewaard Doet geld ingezameld voor het realiseren van een bijenhotel op Plaksche Veld. Dit bijenhotel is gemaakt door de klussenploeg van Lingewaard Natuurlijk. Door de coronacrisis kon er lang niet gewerkt worden aan dit project. Eind vorig jaar kon het werk opgepakt worden en nu staat het er dan. De groep vrijwilligers van Plaksche Veld heeft het bijenhotel ingericht en afgelopen week geplaatst.

Het is een prachtig groot bijenhotel geworden. De vrijwilligers hebben de bedjes voor de bijen optimaal verzorgd. In de houtblokken zijn veel gaten geboord, de rietstengels en de bamboestokjes zijn met klei tussen het hout en dakpannen gemetseld. Dat was een leuke klus bij een fraai lentezonnetje. De bijen zijn heel welkom. Maar ook nodig, want zij moeten zorgen voor de bestuiving van de ruim 100 fruitbomen en andere gewassen die er zijn geplant.      

Tot slot: Dank aan alle donateurs die hun bijdrage hebben gedaan, dank aan de klussenploeg van Lingewaard Natuurlijk en dank aan de vrijwilligers van Plaksche Veld.

Enne …. We kunnen nog vrijwilligers gebruiken voor het beheer van Plaksche Veld. Interesse? Stuur dan een mail naar plakscheveld@lingewaardnatuurlijk.nl en meld je aan. Ook als je af en toe wilt helpen ben je welkom.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑