Lingewaard kijkt terug op een succesvol bomen (ver)plantseizoen.

Plant een boom, zorg voor de aarde

‘Zorgen moet je niet maken, zorgen moet je doen’ is een wijze uitspraak van Loesje die in deze tijd van klimaatverandering goed past bij wat is bereikt door de Bomenhub Lingewaard Veldschuur. Tussen de start in november 2021 en de kliekjesdag op 5 maart zijn meer dan 8000 boompjes en struiken van kansarme naar kansrijke plaatsen verplaatst.

In een soepele samenwerking hebben Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard zich aangesloten bij de campagne Meer Bomen Nu. Zo lukte het om ongewenste boompjes en struiken op een plaats te krijgen waar ze wél kunnen uitgroeien. Daarnaast hebben we een groeiende groep mensen uit Lingewaard enthousiast gemaakt om bomen en struiken te planten en daarmee hun omgeving te vergroenen. Dat helpt om klimaatverandering te remmen en om de biodiversiteit te herstellen.

In plaats van zorgen maken óver de aarde, zorgen vóór de aarde dus.

Volgend plantseizoen gaan we verder.

In november starten we een nieuw seizoen met de Bomenhub. Nu is de aarde bij de Veldschuur weer voor de leerlingen van de basisscholen met hun moestuintjes.

Ondertussen gaan wij op zoek naar locaties in de omgeving om boompjes en struiken te oogsten. Aanmelden als oogstlocatie kan via bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl.

Je kunt je gaan inzetten voor de campagne MeerBomenNu door je aan te melden als vrijwilliger. Er is in de periode november – maart dringend behoefte aan oogstbegeleiders. Als oogstbegeleider organiseer je een oogstevent. Jij bent degene die de vrijwilligers begeleidt en de oogstdag tot een succes maakt. Voor oogstbegeleiders worden cursussen georganiseerd om takken en knoppen te herkennen. Voor meer informatie: gelderland@meerbomen.nu.

 

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑