Verslag van de gezamenlijke snoeiactie op 12 maart 2022 bij Kasteel Doornenburg

Het is zaterdagochtend 08:45 uur op 12 maart 2022, ik sta op de parkeerplaats bij Kasteel Doornenburg. Per fiets en auto komen de natuurvrijwilligers aan voor onze laatste snoeiactie van dit seizoen.
De weergoden zijn ons goed gezind: het zonnetje schijnt en de temperatuur is aangenaam. De werkgroepen zijn afkomstig uit de kernen van de gemeente Lingewaard: drie knotgroepen uit respectievelijk Bemmel, Angeren en Huissen, de hoogstamfruit- en heggenvlecht brigades met deelnemers uit (bijna) alle kernen van de gemeente Lingewaard.

Het aantal dames en heren groeit aan tot een totaal van 30 personen even na negenen.

Ze verzamelen hier om een bosje op het terrein van Kasteel Doornenburg op te schonen, het ontdoen van opgeschoten struiken en ongewenste bomen. De kisten met gereedschap worden met een kleine trekker naar het bosje gereden, de vrijwilligers gaan te voet. Op locatie aangekomen worden de takkenscharen en snoeischaren ter hand genomen om met de werkzaamheden te beginnen.

Tegen 10:30 uur komt het trekkertje met koffie en koekjes naar de werklocatie, de kasteelheer verzorgt de vrijwilligers. Na de pauze gaan we door met het opschonen. Het snoeiafval wordt aan de rand van het bos opgestapeld en op zijn plaats gehouden door palen, welke zijn gemaakt van afgezaagde boomtakken. Tegen twaalven is de klus geklaard, wordt het gereedschap verzameld en wandelen we terug naar het kasteel. Binnen de muren van het kasteel wordt het werk nog even nabesproken en onder het genot van een kop koffie of thee met een saucijzenbroodje. Om 12:30 uur zoekt een ieder zijn fiets of auto op om huiswaarts te keren. Het bosje bij het kasteel staat er fraai bij!

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑