Excursie: Vos en das in de Gendtse polder.

Zondag 20 maart 2022 van 14.00 – 16.30 uur.
 

Op zondag 20 maart om 14.00 uur start bij de Kaakse Dam in Gendt een excursie onder leiding van natuurgidsen tot ongeveer 16.30 uur.

Na de erg zachte winter kondigt het voorjaar zich al een tijdje aan. De voorjaarsbloeiers laten zich al volop zien, zo komt het klein hoefblad met zijn gele bloemen tevoorschijn en grote ereprijs, speenkruid en hondsdraf bloeien al volop. Zij maken snel gebruik van het vele licht dat nu nog de bodem bereikt, binnenkort is dat afgelopen als de bomen en struiken en andere kruiden uitlopen. De vogels zingen alweer volop om vrouwtjes te imponeren en het leefgebied af te bakenen. Vandaag gaan we het bekijken in de Gendtse Polder, waar naast de Koniks, rode geuzen, reeën en bevers ook vos en das hun sporen achterlaten. Als u het zelf mee wilt maken, ga dan mee met onze natuurwandeling in de Gendtse polder.

Om 13.45 verzamelen wij bij de dijkafrit Kaakse Dam in Gendt. Om 14.00 uur vertrekken we voor deze tocht door de polder die geschikt is voor het hele gezin. Kosten deelname volwassenen € 3,-. Kinderen € 1,50  en zijn welkom vanaf 6 jaar. Aanmelden is niet nodig.
Tip: laarzen aan en verrekijker en fototoestel mee.

Voor nadere informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl                                                

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑