Lezing: Hoe waardevol is de natuur in Lingewaard?

Woensdagavond 23 maart 2022 in de Veldschuur te Bemmel.

Hoe waardevol is de natuur voor mensen? En moeten we dat beschermen? En kunnen we met een meer natuurinclusieve inrichting waarde toevoegen en onze rijkdom vergroten in Lingewaard?
Lenny van Bussel (Wageningen University en Planbureau voor de Leefomgeving) geeft op woensdagavond 23 maart een lezing over al het waardevolle dat de natuur kan leveren. Na de lezing kunnen we ideeën uitwisselen over bescherming van waardevolle natuur en hoe we meer waardevolle natuur kunnen toevoegen in Lingewaard.

We zijn in Lingewaard al redelijk bedeeld met natuur. Maar we kunnen nog veel rijker worden door een meer natuurinclusieve inrichting van onze leefomgeving. De natuur levert ons namelijk allerlei zogenaamde ecosysteemdiensten: schoon drinkwater, voedsel, zuurstof, schone lucht, een fijne leefomgeving, recreatiemogelijkheden, verkoeling, hout, CO2 vastlegging en nog veel meer. (Voor meer voorbeelden van ecosysteemdiensten: www.atlasnatuurlijkkapitaal.nl/natuurlijk-kapitaal.) De hele voorraad natuurlijke hulpbronnen in Lingewaard samen noemen we ons natuurlijk kapitaal. Onze natuur is dus heel waardevol maar lijkt wel gratis als je kijkt hoe we er soms mee omgaan. We verliezen vrijwel ongemerkt nog steeds heel veel natuur en natuurlijke hulpbronnen en daarmee rijkdom. Het is hoog tijd om onze natuurlijke kapitaalrekening beter in evenwicht te brengen….. ook in onze eigen omgeving.

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen op 23 maart in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. Inloop vanaf 19.30 uur Aanvang 20.00 uur. De kosten voor de lezing zijn 7,50 per persoon inclusief koffie of thee. Houders van de Vriendenkaart van 2021-2022 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten kunt u kopen voor de lezing.

 

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

De foto is Lingewaard Natuurlijk.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑