Uitdeeldag boompjes en struiken bij Bomenhub de Veldschuur in Bemmel

Op 12 februari 2022 tussen 13.00 en 15.00 uur is het opnieuw mogelijk om jonge bomen en struiken te komen halen en brengen bij de Veldschuur in Bemmel. Meer halen dan brengen deze keer, want er staat nog genoeg! En de bomenhub moet in maart leeg zijn, omdat dan de basisschoolleerlingen weer komen voor hun schoolmoestuintjes.

 Er zijn nog meer dan 4000 boompjes en struiken die wachten op een nieuwe plek. Keuze is er uit onder meer berken, dennen, essen, esdoorns en lijsterbessen. Verder zijn er nog veel vuilboompjes. Deze inheemse soort kies je misschien niet snel door zijn uiterlijk (of naam). Maar de vuilboom levert heel veel tuinplezier! Omdat de minuscule bloemetjes rijk zijn aan honing. En dankzij de bessen. De vuilboom bloeit vanaf het vroege voorjaar tot ver in september en daar worden insecten, en daarna de vogels, ontzettend blij van.

Te heet in de tuin? Kies in plaats van een parasol voor een boom. Tegels eruit en een paar boompjes of ander groen erin. Dat houdt de tuin koel. Bovendien zorgen minder tegels voor een betere afvoer van het water als het hard regent.

Bij de bomenhub kun je gratis een geschikt boompje halen.

De bomenhub is een onderdeel van de campagne Meer Bomen Nu. Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard organiseren de actie in Lingewaard.

Voor meer info mail naar bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl of bel Arianne Nas (Boomrijk Lingewaard): 06-20344575 of Ewald Nijenhuis (Lingewaard Natuurlijk): 06-18837356

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑