Wil je ook snoeiwerkzaamheden doen in een gezellige werkgroep?

Lingewaard Natuurlijk zoekt vrijwilligers voor het uitvoeren van snoeiwerkzaamheden in de gemeente Lingewaard. Een van de doelen van Lingewaard Natuurlijk is om typische landschappelijke elementen te behouden, die in de omgeving van de Gelderse Poort thuishoren.

De knotwilg hoort naast hoogstamfruitbomen, meidoorn en sleedoorn in ons landschap. De staken van de knotwilg werden vroeger gebruikt voor vlechtwerk, bonenstokken of schopstelen. De gevlochten haag van meidoorn of sleedoorn werd voor de komst van prikkeldraad gebruikt als afrastering om wild te weren en vee in de wei te houden. Het fruit uit de Betuwe kwam van hoogstamfruitbomen. En om die landschappelijke elementen te behouden en uit te breiden is het nodig dat hoogstamfruitbomen, knotwilgen, meidoorn – en sleedoornhagen gesnoeid en gevlochten worden.  

De werkzaamheden worden in werkgroepen uitgevoerd. Zo zijn er twee knotploegen, een hoogstambrigade en een heggenvlechtbrigade. Je kunt deelnemen aan werkzaamheden van meerdere werkgroepen daarvoor zijn de uitvoeringsdagen op elkaar afgestemd. Er zijn ervaren vrijwilligers, die zonodig hulp kunnen bieden aan nieuwkomers. De mogelijkheid bestaat ook om een cursus te volgen onder bepaalde voorwaarden. Voor gereedschappen zorgt Lingewaard Natuurlijk.

Werken in de natuur geeft nieuwe energie, gezelligheid en saamhorigheid. Het ook heel fijn om ervaringen te delen onder het genot van een kop koffie of soep. 
Voor een impressie zie de pagina Beheren

Wil je ook meedoen?   Graag aanmelden via info@lingewaardnatuurlijk.nl

Het rooster is ook als pdf te downloaden:  Rooster van de werkgroepen voor snoeiseizoen 2021/2022

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑