Moestuinen Huissen

Voor Huissense kinderen wordt in Landgoed Holthuizen, vlakbij de Parkdreef  een nieuwe plek gerealiseerd voor de moestuintjes. Dit is in Huissen een buitenschoolse activiteit omdat de basisscholen dit nog niet in hun lesprogramma opgenomen hebben.
Voor gereedschappen en water wordt gezorgd. Voor plantjes en zaden kunnen wij zorgen maar dat mogen de kinderen ook zelf regelen.
Ervaring met moestuinieren is niet noodzakelijk. Er zijn deskundige begeleiders die de kinderen gaan helpen. Ondersteuning van ouders, opa’s en oma’s is altijd welkom en zelfs gewenst.

Allereerst is er een pomp met een waterbak en de onmisbare gieters. Dan is er een grote hoop compost om zelf bij de jonge planten te doen. En een compostvat om het groenafval in te gooien. Er zijn buizen voor het spannen van netten zodat de reeën niet de groente opeten in plaats van de tuinder zelf. Er is een vijfsterren-insectenhotel in opbouw, met vetplanten op het dak (en nog heel veel leegstand). Een enkele jonge tuinder heeft al op het eigen landje een kleine B&B (spreek uit: bee and bee) geopend.

Op kweekperceeltjes staan al plantjes die de jonge tuinders voor eigen gebruik mogen verplanten naar hun eigen landje en er staan picknickbankjes voor de schaftpauze. Maar afgezien van dat allemaal: WAT EEN PLEKJE! 

Woensdagmiddag van 15 tot 16 uur (met uitloop) en zaterdagochtend van 10 tot 11 uur (met uitloop) zijn de uren om samen te tuinieren. Dan zijn er ook begeleiders om vragen te beantwoorden of om te helpen. Ingeschreven moestuinders krijgen de code voor het cijferslot, zodat ze op elk gewenst moment voor hun tuintje kunnen zorgen.

Wil je meedoen? Meer info? Mail naar Stichting Lingewaard Natuurlijk: info@lingewaardnatuurlijk.nl

Zie ook de pagina  Moestuinen op de website.

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑