Stichting Lingewaard Natuurlijk ondersteunt van harte het initiatief van de Werkgroep Bijenlint De Ward en deelt deze uitnodiging daarom graag met u.

Beste natuurliefhebbers,

Het is ca. 1 jaar geleden dat we ons Bijenlint De Ward inzaaiden met bijenbloemzaden. Het resultaat was een lust voor het oog: een kleurrijk Bijenlint met een bijzondere schakering van prachtige bloemen, waar we lang van mochten genieten! En niet alleen wij. Voor onze bijen, vlinders, zweefvliegen en overige insecten was het bloembed een lustoord met veel voeding zoals nectar en stuifmeel.

Bijenhuis en coconoogst
Je hebt het vast zien staan tussen de weelderige bloemen; een bijenhuisje. Dit huisje is een speciaal nestblok dat we hebben uitgezet voor wilde en toch vriendelijke bijen, ze steken namelijk niet. Ze bestuiven de bloesems en zorgen voor veel nakomelingen. Rondom het huisje gonsde het in de zomer van de bijtjes, die af en aan vlogen om de gaatjes in het blok te vullen met stuifmeel en eitjes, zodat de nakomelingen kunnen groeien. En ze hebben heel goed werk verricht, want er zijn vele cocons. Deze cocons zijn inmiddels volgroeid en is het tijd om ze te oogsten.

Omdat dit voor Bijenlint De Ward de eerste keer is, komt voor deze speciale gelegenheid wethouder Helga Witjes een handje helpen.

Graag nodigen wij jullie uit voor deze 1e Coconoogst Workshop.
Wanneer: zondag 1 december
Welke tijd: 10.30 tot ca. 12.00 uur
Waar: in de Veldschuur Sportlaan 1M

Tijdens deze workshop geven we informatie over de ontwikkeling van het Bijenlint en de besteding van de gelden dit zijn ontvangen van Lingewaard Doet. We stellen het Bijzonder op prijs als je erbij bent.

Kom je ook? Dan horen we dat graag voor 25 november.
Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je alvast meer weten, dan kun je bellen met Joop Dahm 06 – 1039 25 88

Graag tot ziens op de 1e december.

Werkgroep Bijenlint De Ward.