Op zondag 24 september 2017 kunt u uitwaaien in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start een excursie vanaf de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel. De excursie duurt tot ongeveer 16.15 uur. Vanaf 13.45 uur staat de koffie en thee of limonade klaar.

De herfst kondigt zich al aan. Als we geluk hebben wordt het een mooie zonnige najaarsdag. We kunnen ook écht herfstweer treffen en misschien waait het wel flink. Dan wordt het een avontuurlijke tocht. Hoe dan ook, in de natuur is van alles te bekijken. De mooie herfsttinten van de bladeren, de laatste bloeiende bloemen (vaak de tweede bloei) en natuurlijk de vruchtjes die we ontdekken aan kruiden en struiken. Sommigen zijn eetbaar, maar de meesten worden door dieren gegeten en verzameld. We zoeken antwoorden op vragen als: Waarom laten bomen hun bladeren vallen? Hoe zien hun vruchten er uit? Welk dier verzamelt die vruchten om er de winter mee door te komen? Hoe beschermen planten zich tegen de naderende winter? Waarom zien we paddenstoelen vooral in de herfst?

Daarnaast kijken we naar vogels, mogelijk zijn er al kramsvogels of koperwieken te bewonderen en zijn de eerst kolganzen weer in het land. Wellicht zien we grote zilverreigers langs de kant staan die de door aalscholvers opgejaagde vissen proberen te vangen. Beversporen zijn er zeker te verwachten en soms springen de reeën voor ons weg. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klimmen en klauteren over omgevallen bomen.

 Met de juiste kleding aan en goedgemutst is dit een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.

Tip: laarzen aan, regenkleding mee. Als u wilt kunt u ook een fototoestel en verrekijker meenemen. 

Deze excursie is geschikt voor het hele gezin, maar niet voor mindervaliden. 

Kosten, inclusief kopje koffie /thee /limonade vooraf: volwassenen € 6, -, kinderen € 3, - 

Aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht.

Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179

 

 

 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief