Agenda

2017

NOVEMBER

 Zondag 19 november:
Excursie: De winter is in aantocht

 Maandag 20 november: 
15.00 - 17.00 uur
Inloopuur Bestuur

 Woensdag 22 november: 
20.00 uur:
Presentatie: Een beeld van het landschap in Lingewaard

DECEMBER

 Maandag 4 december: 
15.00 - 17.00 uur
Inloopuur Bestuur

 Maandag 11 december: 
15.00 - 17.00 uur
Inloopuur Bestuur

 Zondag 17 december:

Publieksexcursie

 Maandag 18 december: 
15.00 - 17.00 uur
Inloopuur Bestuur

2018

 Zondag 21 januari:

Publieksexcursie

 Zondag 18 februari:

Publieksexcursie

• Zondag 18 maart:

Publieksexcursie

• Zondag 15 april:

Publieksexcursie

• Zondag 20 mei:

Publieksexcursie

• Zondag 17 juni:

Publieksexcursie

• Zondag 15 juli:

Publieksexcursie

• Zondag 26 juli:

Publieksexcursie

• Zondag 19 augustus:

Publieksexcursie

 


 

IVN Rijk van Nijmegen heeft het voornemen in januari 2018 met een opleiding te starten.

IVN is trots op de Natuurgidsenopleiding! Het is een unieke opleiding die zijn sporen volop heeft verdiend. Sinds het begin van haar bestaan heeft IVN al meer dan 16.000 natuurgidsen opgeleid. De Natuurgidsenopleiding (NGO) is een ca. anderhalf jaar durende opleiding voor het erkende diploma Natuurgids.

Natuurgidsen zetten zich in voor natuur, landschap én IVN en helpen zodoende de missie van IVN gestalte te geven: het terugbrengen van de natuur in de harten van mensen. De NGO is bedoeld voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving.
Tijdens de opleiding doe je vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals bijvoorbeeld het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandelroutes en het werken met basisschoolleerlingen. Bovendien leer je je eigen regio met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden, goed kennen.
De opleiding bestaat uit 5 blokken:

• Kennismaking en oriëntatie
• Ecologie
• Bodem, water en flora
• Fauna
• Landschap

Er wordt veel aandacht besteed aan het onderwerp duurzaamheid, maar vooral aan het ontwikkelen van gidsvaardigheden.

De NGO wordt verspreid over het land door IVN-afdelingen aangeboden en IVN Rijk van Nijmegen heeft het voornemen in januari 2018 met een opleiding te starten. Nadere informatie daarover zal in de loop van dit jaar op de website van het IVN geplaatst worden (www.ivn.nl/afdeling/nijmegen-rijk-van/cursussen). Contact over de NGO via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij willen deze opleiding van harte bij u aanbevelen. De opleiding duurt anderhalf jaar en bestaat uit 26 lesavonden en 26 buitenactiviteiten. De opleiding is niet gratis, maar Stichting Lingewaard Natuurlijk is bereid u - onder voorwaarden - een deel van het lesgeld te vergoeden.
Bent u enthousiast geworden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken en uw interesse voor de opleiding te melden.

Aanmelden Nieuwsbrief