Knotgroepen

In het kader van landschapsonderhoud zijn er binnen Lingewaard Natuurlijk twee knotgroepen actief. Eén in Bemmel en één in Huissen.

Enkele keren per jaar gaan de deelnemers enthousiast aan de slag.
De data voor de knotgroepen worden in de agenda opgenomen.
Wilt u ook vrijwilliger bij een van de knotgroepen worden dan kunt u zich hiervoor via de knop Over Ons aanmelden.
Ook als u gewoon een keer wilt mee draaien kan dat.

 

De knotgroepen van Lingewaard Natuurlijk houden een aantal landschappelijk elementen als knotbomen in de gemeente in stand. 

Het betreft hier doorgaans wilgen. Binnen de snoeiperiode aangegeven in de Flora- en faunawet (November t/m maart) komen een aantal vrijwilligers bij elkaar op vooraf vastgestelde zaterdagochtenden van 09:00 tot 12:00 uur (doorgaans 6 of 7 maal in het seizoen) om met behulp van snoeizaag en takkenschaar de bomen te knotten. 
Dit gebeurt met de hand en niet met bijvoorbeeld kettingzagen, waarbij we zeker met oude bomen erg omzichtig te werk gaan. De nadruk ligt hierbij op de landschappelijke waarde die de bomen hebben in de omgeving.
Hoewel deze elementen ook in tuinen van particulieren kunnen staan, onderhouden we geen (individuele) bomen in tuinen van particulieren.

Een overzicht van de data is hier te vinden. (wordt in een nieuw venster geopend).


Wilt u vrijwilliger worden, dan kunt u zich hier aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Coördinator(en):
De coördinatoren van de diverse werkgroepen zijn hier te vinden (wordt geopend in een nieuw tabblad).

Interesse om vrijwilliger te worden ?
Dan is in het document vrijwilliger worden meer informatie te vinden.

Lees ook een verslag over het knotten: Verslag van knotgroep Huissen