Schoolmoestuinen Bemmel

Tijdens de schooltuinlessen wordt aandacht besteed aan wat er in de grond leeft aan bodemdiertjes, aan andere landbouwgewassen en hun gebruiksdoel en aan de hoeveelheid suiker die in een suikerbiet zit.

Onder toezicht van vrijwilligers onderhouden de kinderen de schooltuinen vanaf april tot eind oktober.

Kinderen komen al of niet samen met ouders en/of grootouders om te planten, water te geven, om te oogsten of gewoon gezellig om te buurten.

Gedurende de groeiseizoenen sinds hebben zo’n 150 kinderen elk een eigen tuintje van ongeveer vijf m2 op het schooltuincomplex bij de Veldschuur, onderaan bij het Dijkmagazijn. 

Vier basisscholen maken gebruik van deze prachtige voorziening: Pius X, Donatushof, Mikado en Vlinderboom. Ook maakt de kinderopvang “Het Oerkind” gebruik van de schooltuin. 

Tijdens de eerste bezoeken aan de tuintjes wordt de basis gelegd voor een goed groeiseizoen: wieden en compost strooien. De kruidentuinen is een mooie aanwinst om reuk en smaak te testen.

In het bijenhotel hebben de eerste gasten onderdak gevonden, al was het één van de kinderen niet duidelijk waar de hotelreceptie was. 

Sommige kinderen worden zo enthousiast dat ze na de basisschool door willen gaan met een moestuintje. Dankzij de inzet van zo’n 20 vrijwilligers, de medewerking van de betrokken basisscholen en niet te vergeten de scholieren zelf mag dit gerust een succes genoemd worden.

Moestuinen Huissen

Bemmelse basisscholieren zijn al enkele jaren enthousiast bezig met schoolmoestuintjes.
Lingewaard Natuurlijk wil dit plezier ook aan Huissense kinderen gunnen.
In de Hoeve beschikt Lingewaard Natuurlijk over een prachtig stuk grond dat ingericht wordt met moestuintjes.
In Huissen is dit een buitenschoolse activiteit omdat de basisscholen voorlopig nog geen tijd hebben dit in hun lesprogramma op te nemen.
Voor gereedschappen en water wordt gezorgd. Voor plantjes en zaden kunnen wij ook zorgen maar dat mag je ook zelf regelen.
Ervaring is niet noodzakelijk want er zijn deskundige begeleiders die de kinderen gaan helpen.
Uiteraard is ondersteuning van ouders, opa’s en oma’s niet alleen welkom maar zelfs gewenst.
Ben je enthousiast en wil je mee doen?

Meld je aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Coördinator(en):
De coördinatoren van de diverse werkgroepen zijn hier te vinden (wordt geopend in een nieuw tabblad).

Aanmelden Nieuwsbrief