Nestkastjes timmeren

Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met de natuur.
Naast nestkastjes worden er ook voederhuisjes en bijenhotelletjes getimmerd.

Doordat de kinderen het zelf maken, krijgen ze meer waardering voor de natuur en het huisje wat ze zelf getimmerd hebben. Ze zijn apetrots als het klaar is.
Doordat ze het zelf getimmerd hebben, hebben ze ook meer zorg dat het kastje goed wordt opgehangen en houden ze in de gaten welke vogeltjes er in broeden en hoe het broedproces verloopt.
Aan de kinderen wordt verteld over de houtsoort (vuren, grenen of douglas) van het kastje, voor welke vogels (mezen) het bedoeld is en hoe en waar ze het kastje het beste op kunnen hangen (oost-zuidoost en zo dat de katten er niet bij kunnen).

De kinderen zijn samen aan het werk, zijn met hun handen bezig, leren samen te werken (de een houdt vast en de ander timmert) leren omgaan met gereedschap, nemen kennis van materialen (hout, spijkers, schroeven, dakbedekking, plexiglas).
De kinderen hoeven niet handig te zijn en ze hoeven ook niet te kunnen timmeren.
Er is altijd genoeg assistentie aanwezig, ook helpen ze elkaar en het maken van de nestkastjes wordt stap voor stap uitgelegd en voorgedaan.
Naast de workshop voor kinderen van de basisscholen, geven wij ook workshops voor kinderfeestjes, maar ook wel voor families ( verjaardag, jubileum, familiedag) al of niet gecombineerd met een struintocht door de polder of het wielenpark De Ward.

Informatie kan worden ingewonnen bij de coördinator van het klusteam.