Duurzaam: start met goede voornemens!

“Mam, er zijn nu milieuvriendelijkere verpakkingen met melk die geen plastic draaidop meer hebben!” Ergens moet ik lachen, want nog niet zo lang geleden waren alle zuivelpakken zonder plastic dop. “Wist jij dat je vroeger de melk in een glazen fles kon kopen?” geef ik als tegen antwoord gevolgd door een stilte en gefronste wenkbrauwen.

Gooiden we vroeger al het afval in dezelfde afvalbak, nu sorteren we het. Prachtig, maar aan de andere kant is tegenwoordig de hoeveelheid plastic per persoon explosief gestegen. Maar liefst 40% van alle plastic producten worden al binnen een maand weggegooid.

Ik heb besloten mijn duurzame voornemens voor 2022 vast te leggen. Kleine en grote veranderingen die te doen zijn. Wat suggesties: kijk eens rond wat er allemaal in een duurzame verpakking te koop is, bespaar op je energierekening met wat ingrepen in je woning, plan bewuster je vakantie en pak eens wat vaker de fiets. Kun je iets 2e hands kopen? Waarom dan niet! Daag jezelf uit en kom ook met groene voornemens.

Sandra Brookman-Bak, natuurgids Lingewaard Natuurlijk

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑