Actie Meer Bomen Nu

Kom op zaterdag 11 december weefboompjes brengen, halen of ruilen

Op zaterdag 11 december is Bomenhub Lingewaard Veldschuur van 13.00 tot 15.00 uur weer geopend. Nu niet alleen om weesboompjes te brengen, maar ook om ze gratis op te halen of te ruilen. Er staan al bijna 150 boompjes en struikjes te wachten op een nieuwe tuin, de geweldige opbrengst van de eerste actiedag in november.

 Goede oogst eerste actiedag
De eerste actiedag begint feestelijk, met muziek van Drumfanfare Eska. De aubade is bedoeld voor het bezoek van Sinterklaas, maar geeft meteen een vrolijke sfeer op het terrein waar de weesboompjes ingezameld worden. Al snel blijkt dat mensen met een volgeladen kattenbak, volle fietstassen of een aanhangwagen de weg naar het inzamelpunt bij De Veldschuur weten te vinden.

Iemand uit Gendt komt zelfs een kruiwagen halen, omdat hij in de achterbak zoveel te brengen heeft. En mochten we belangstelling hebben: “Thuis staan nog bessen, kruisbessen en frambozenstruiken die weg moeten.”

Tijdelijke opslag in schoolmoestuintjes
Bomenhub Lingewaard Veldschuur mag de schoolmoestuintjes bij De Veldschuur aan de Sportlaan gebruiken om de boompjes tijdelijk op te slaan. Vrijwilligers kuilen ze zolang in als bescherming tegen uitdroging. Tijden de eerste actiedag raken de eerste drie rijen tuintjes vol met essen, kornoeljes, eikjes, esdoorns, vlinderstruiken, seringen en zelfs een vrij grote notenboom.

 Reacties van belangstellenden zijn positief: “Nu weet ik een plek in de buurt om mijn kleine boompjes een kans te geven. Ik krijg het niet over mijn hart om ze op te knippen in de groenbak.”

Actiedag brengen, halen of ruilen
We willen inwoners van Lingewaard stimuleren meer groen in hun tuin te zetten. Daarom gaan we deze keer niet alleen weesboompjes verzamelen, maar vooral ook ruilen en GRATIS weggeven. Heb je nog plek en tijd om wat te planten voor de kerstdagen? Kom dan zaterdag 11 december tussen 13.00 uur  en 15.00 uur bij De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel om te kijken of er een geschikt weesboompje bij is.

Tip: Als je een specifieke of grotere boom of struik wilt, kijk dan eens bij een Lingewaardse kweker of hovenier. De ouderwetse kweepeer (Cydonia oblonga) heeft  bijvoorbeeld prachtige gele bloemen, eetbare vruchten en is aantrekkelijk voor bijen en vogels.

 Meer informatie?
Lingewaard Natuurlijk en de Boomrijk Lingewaard organiseren de Bomenhub Lingewaard Veldschuur. De bomenhub is een onderdeel van de campagne Meer Bomen Nu.

Kijk op de websites van: Lingewaard Natuurlijk of Boomrijk Lingewaard

Vragen kun je mailen naar: bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl

Opslag bomenhub.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑