Jong en oud aan de slag tijdens de Natuurwerkdag in Lingewaard.

Op 5 november heeft Lingewaard Natuurlijk in samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland de Natuurwerkdag georganiseerd. Leerlingen van basisschool,  IKC de Donatushof uit Bemmel en IKC De Tichelaar uit Gendt hebben meegedaan met de natuurwerkdag. In totaal waren er 120 kinderen met meer dan 30 begeleiders.

De leerlingen van de Donatushof kwamen met hun begeleiders naar Park Holthuizen in Huissen. Daar werd laag geknot. Laag knotten is nodig omdat de kruinen anders te zwaar worden waardoor de stam van de knotwilg barst. Er werd om en om geknot, zodat de insecten hun weg terugvinden. Als alle knotwilgen tegelijk geknot worden, komen de insecten niet meer, zij zoeken dan een andere plek. Leerlingen van beide scholen kregen instructie over hoe te werken met het gereedschap. Ze werden voorzien van helm, beschermbril en werkhandschoenen. Daarna gingen ze enthousiast aan het werk. De leerlingen van IKC De Tichelaar uit Gendt waren ook erg enthousiast. In de Ward in Bemmel is de opslag verwijderd, omdat de Ward anders helemaal dicht groeit en dan komen bomen in de knel. Er is veel werk verzet en het was gezellig werken met jong en oud.  

Voor hun inzet kregen alle leerlingen een heerlijke appel, gesponsord door Landwinkel De Woerdt. Deze activiteit heeft zoveel positieve reacties bij de leerlingen te weeg gebracht, dat Lingewaard Natuurlijk deze activiteit in samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland jaarlijks wil organiseren.

Begeleiders, leerlingen, allemaal bedankt voor deze fantastische ervaring!

 

Klik op een foto voor een groter exemplaar en om er doorheen te bladeren.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑