Eerste actiedag MEER BOMEN NU zaterdag 20 november in Lingewaard.

Op zaterdag 20 november tussen 13.00 en 15.00 uur kan iedereen die dat wil boompjes komen inleveren bij De Veldschuur, aan de Sportlaan in Bemmel.
De boompjes moeten tussen de 50 cm en 2 meter hoog zijn om ze succesvol te kunnen verplanten. Hang bij het inleveren een kaartje aan jouw boom met de naam van het boompje.
Het inleveren van boompjes bij voorkeur zonder kluit vanwege inkuilruimte. We willen er liever geen zevenblad, haagwinde en kweekgras bij hebben.

Dit is de eerste actie van MEER BOMEN NU!  in Lingewaard

De campagne MEER BOMEN NU! heeft als doel een miljoen of meer extra bomen per jaar in Nederland te planten. Om ook in de toekomst nog te kunnen genieten van een gezonde groene omgeving, kun je door de campagne MEER BOMEN NU! actief bijdragen!

Hoe doen we dat? Door gebruik te maken van wat de natuur ons biedt, en door samen de handen uit de mouwen te steken. In de natuur staan miljarden jonge boompjes (zaailingen) die het daar niet gaan redden: ze staan te dicht langs het pad, zijn op die plek niet de gewenste soort, of ze zijn met veel te veel en concurreren elkaar weg. Deze boompjes verdwijnen nu vaak in de versnipperaar of in een biomassacentrale. Maar we kunnen ze ook verplanten en ergens anders een kans geven. Zo kunnen we in heel Nederland miljoenen gratis bomen planten voor klimaat en biodiversiteit.

In Lingewaard starten we onze eigen bomenhub. Dat is een plek waar iedereen zijn of haar ‘weesboompjes’ kan inleveren. De eerste mogelijkheid om ‘weesboompjes’ in te leveren is zaterdag 20 november. Bij de bomenhub kan elke boer, burger of vereniging die bomen wil planten ze weer gratis kan ophalen. Behalve dat we meer bomen planten voor klimaat en biodiversiteit, levert dit nog drie andere belangrijke dingen op. Ten eerste worden klimaatzorgen omgezet in een klimaatactie waar iedereen, van jong tot oud, aan kan meedoen. Ten tweede leren we anders naar de natuur te kijken. En als laatste: we starten een andere economie, één die niet draait om geld maar om natuur en samenwerking.

Iedereen kan bijdragen! Zonder duizenden vrijwilligers geen miljoen bomen. Een dagje werken in de buitenlucht? Ga mee oogsten in Lingewaard of een andere plek die je vindt op de website. Nodig je familie of het team waarmee je werkt uit voor een alternatief teamuitje. Doe je liever iets anders dan boompjes uitgraven? Word chauffeur! Er moeten vaak genoeg boompjes uitgewisseld worden om voor iedereen een bio diverse mix samen te stellen. Een eigen aanhanger is top! Wil je mensen blij maken, maar heb je geen stukje grond? Ondersteun dan de bomenhub in Lingewaard: kuil in, organiseer, deel uit! Word vrijwilliger!

Meer informatie? Kijk op de website van MEER BOMEN NU! https://meerbomen.nu wat de mogelijkheden zijn. Meld je aan op deze website, dan krijg je automatisch een mail wanneer er een activiteit plaatsvindt in Lingewaard.

Plaatselijk nieuws vind je op de websites van Boomrijk Lingewaard www.boomrijklingewaard.nl  Arianne Nas  06 2034 4575 of  José Bruens 06 1606 2707

www.lingewaardnatuurlijk.nl. Ewald Nijenhuis 06-18837356

Geef dit weesboompje, een jong eikje (dat niet zal overleven onder deze grote tamme kastanjeboom), een nieuwe kans!

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑