Klusteam plaatst een nieuwe brug over de zeegsloot in Bemmel

Afgelopen week is er onder een stralend najaarszonnetje een nieuwe brug geplaatst over de zeegsloot door het klusteam van de vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk. De brug is volledig uitgevoerd in eikenhout wat op een traditionele manier op maat is gezaagd door een bedrijf uit Twente. Het team vrijwilligers, wat mede bestond uit recentelijk geworven nieuwe leden, was enthousiast dat zij deze brug op pure mankracht mochten bouwen. De grote eiken liggers zijn met verenigde krachten naar de plaats van bestemming gedragen en op de bruggenhoofden geplaatst waarna de brugdelen erop bevestigd zijn.

De brug is gesitueerd op 200 meter rechts naast de Ronduit ter hoogte van het ooievaarsnest en is te bereiken middels een natuurlijk voetpad. De brug is het startpunt voor rondleidingen in de polder en kan door iedereen gebruikt worden om vanaf het Dijkmagazijn een heerlijke wandeling te maken.    

Het klusteam van Lingewaard Natuurlijk. 

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑