Lezing ” Zorgen voor de Natuur van morgen”

Dinsdagavond 19 oktober 2021 in de Zandse kerk te Huissen

Op 19 oktober geeft Prof. Dr. Joop Schaminée een lezing over ” Zorgen voor de Natuur van morgen” in de Zandse kerk te Huissen.

Recent is het nieuwe IPCC-rapport over klimaatverandering verschenen. Wereldwijd zijn wetenschappers het met elkaar eens: “Mensen veroorzaken de klimaatveranderingen die elke regio in de wereld raakt”. Lingewaard Natuurlijk wil zich inzetten voor een duurzamere samenleving. Onder andere door de kansen en bedreigingen in een reeks van 5 lezingen met elkaar te delen. De 1e lezing wordt gegeven door Prof. Dr. Joop Schaminée, botanicus uit Bemmel. Zijn bijdragen aan het natuuronderzoek en natuurbehoud zijn groot, getuige alleen al de talloze boeken die op zijn naam staan. In 2009 werd hij onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs voor zijn oeuvre op het gebied van natuurbeheer en natuurbescherming, in 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Landelijke bekendheid geniet hij ook door het televisieprogramma Professors op Pad, waarvan momenteel een derde seizoen in voorbereiding is. In de lezing schetst hij een beeld van de nieuwste inzichten met betrekking tot de bedreigingen waarmee we thans worden geconfronteerd, maar ook de kansen en antwoorden voor de natuur komen aan bod.  

Zijn betoog zal ongetwijfeld heel wat stof tot nadenken opleveren.

De lezing op 19 oktober begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Zandse kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen. Toegang kost 7,50 euro inclusief een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom. Bij de ingang controleren wij uw coronabewijs. Graag aanmelden via info@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑