Excursie: Herfst in de Gendtse polder

Zondag 17 oktober 2021 van 14.00 – 16.00 uur
 

Nu de herfstregens en-stormen over het land trekken, maakt de natuur zich op voor de winter. Overal hangen de bomen en struiken vol met bessen, noten of andere zaden en schieten paddenstoelen uit de grond. Van de meeste kruiden staan slechts nog de staketsels overeind, maar op de grond ontdekken we alweer de wortelrozetten voor het volgende voorjaar. Ook de vogelwereld is veranderd, de zomergasten zijn vertrokken, en de wintergasten zijn onderweg of inmiddels aangekomen.

Zondagmiddag 17 oktober trekken natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk  de Gendtse Polder in om te zoeken en kijken naar herfstverschijnselen. Je bent van harte welkom om met hen mee te gaan. We starten in Gendt bij het bruggetje van de Kaakse Dam. De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Vanaf 13.45 uur staan de gidsen op u te wachten.

Tip: spiegeltje en fototoestel meenemen. De tocht is geschikt voor het hele gezin met kinderen vanaf 6 jaar. Kosten voor volwassenen € 3,-  kinderen € 1,50  Als je mee wilt gaan meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start aan via: excursies@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑