Lezing over de ontmoeting van de zoogdier zaad- en eicel, het prilste begin.

Dinsdagavond 5 oktober 2021

Lingewaard Natuurlijk organiseert op dinsdagavond 5 oktober een lezing over de ontmoeting van de zoogdier zaad- en eicel, het prilste begin. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur in de Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel.

Nanke den Daas, dierenarts en voormalig onderzoeker rundvee bij Coöperatie Rundveeverbetering verzorgt deze lezing. Wat is eigenlijk vruchtbaarheid van dieren en hoe kunnen we dat meten? De lezing gaat over de ontmoeting van zaad- en eicel in de eileider. Wat daaraan vooraf gaat vanuit zowel de kant van de zaadcellen die met velen staan te dringen en de eicel helemaal alleen. Wat er gebeurt bij de bevruchting en hoe de bevruchte eicel gaat delen, waarbij ook de vraag aan de orde komt hoe cellen “weten” of  “leren” waar ze deel vanuit gaan maken. Vanuit dat wat natuurlijk is maken we uitstapjes naar bevruchting in het laboratorium, embryo transplantatie en andere technieken. Veel is mogelijk maar mag alles wat kan? Uiteindelijk komen we dan terug bij veldonderzoek en beantwoorden we de vraag of vruchtbaarheid meetbaar is. 

Wilt u ook een boeiende lezing bijwonen? Kom dan naar de Veldschuur, u bent van harte welkom als u gevaccineerd bent, recent negatief getest bent of van corona hersteld bent.

De kosten zijn € 7,50 per persoon, inclusief een kop koffie of thee. Houders van de “Vriendenkaart van Stichting Lingewaard Natuurlijk“ hebben gratis toegang.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑