Informatieavond over het herstel van hoogstam- en knotbomen

Maandag 4 oktober 2021 aanvang 20.00 uur in de Veldschuur.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland start in samenwerking met  Lingewaard Natuurlijk en de gemeente Lingewaard een grote opknapbeurt van hoogstam- en knotbomen in het buitengebied van Lingewaard.

 Op maandag 4 oktober is hierover een informatieavond in de Veldschuur aan de Sportlaan 1 M in Bemmel. De avond start om 20.00 uur. Aanmelden voor deze avond of projectdeelname kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/hoogstam-lingewaard.  Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan.

De aanleiding voor deze opknapbeurt is de Landschapsinventarisatie, die Lingewaard Natuurlijk heeft uitgevoerd. Er zijn prachtige juweeltjes in het landschap ontdekt, maar ook elementen die verwaarloosd zijn. Zie Inventarisatie Landschap.
Tijdens de informatieavond op 4 oktober worden de resultaten van deze inventarisatie gepresenteerd. De projectleider van SLG geeft dan een toelichting over het project; wegwerken van achterstallig onderhoud aan hoogstam- en knotbomen. Dankzij subsidie van de gemeente en de provincie kan dit uitgevoerd worden. Geïnteresseerde eigenaren kunnen zich op de informatieavond aanmelden.

De voorwaarden zijn:

  • Bomen zijn tenminste 20 centimeter dik op 1,50 meter hoogte van de grond;
  • Hoogstambomen zijn onderdeel van een boomgaard van tenminste tien fruitbomen;
  • Knotbomen staan geplaatst in een rij van tenminste 10 bomen;
  • De eigenaar heeft afgelopen vijf jaar geen subsidie ontvangen voor aanleg of beheer.

Voor informatie: Freek Aalbers tel. 06-53275254 f.aalbers@landschapsbeheergelderland.nl. of www.landschapsbeheergelderland.nl.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑