Help je mee deze winter met Meer Bomen Nu?

Woensdag 29 september 2021 : Informatieavond over MEER BOMEN.NU

Woensdagavond 29 september is er een informatieavond over Meer Bomen in de Veldschuur in Bemmel. Vanaf 19.30 uur is de inloop en we starten om 20.00 uur. Vanwege coronaregels is aanmelding noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt.

Meer Bomen Nu is een initiatief van MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda. Het afgelopen jaar werden er jonge zaailingen (bomen) geoogst, gebundeld en gesorteerd door vrijwilligers, onder leiding van boswachters, ecologen en groenbeheerders. In november wordt hieraan vervolg gegeven. Mensen die zich hadden aangemeld konden afgelopen winter een mooie mix aan bomen en struiken gratis ophalen bij een oogstlocatie of bij een van de vele bomenhubs.

Stichting MEERGroen verplant al jaren op beperkte schaal jonge bomen. Afgelopen juli zijn binnen vier dagen via Meer Bomen Nu één miljoen bomen en struiken aangevraagd door burgers en boeren. (https://meerbomen.nu/nieuws/). Ook in Lingewaard en omgeving gaan we meedoen. Lingewaard Natuurlijk en Boomrijk Lingewaard  willen samen een bomenhub starten. Tsjeard Hofstra van Urgenda komt daarover uitleg geven. Wie wil er meedoen? Je kunt een dagje helpen oogsten of planten, maar we zoeken ook mensen die oogstbegeleider willen zijn en verschillende soorten kunnen herkennen of bomen kunnen vervoeren. Ben je geïnteresseerd of wil je meedoen geef je dan op voor deze avond. Ook als je een passende boom voor eigen tuin zoekt, kun je dit melden via info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Foto: meerbomen.nu
Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑