Jip, de camping kip

Weer terug van vakantie, met onstuimig zomerweer op een camping in Nederland. Waarbij er preventief zelftesten werden meegenomen en regenpakken toch wel nodig waren. Ondanks deze kleine aanpassingen konden we wel genieten van de camping en de omgeving. Nederland is stiekem best mooi en met de fiets kom je een heel eind.

Op de camping kregen we elke dag bezoek van Jip, de camping kip die ontsnapt was uit de kinderboerderij. Ik heb nooit geweten dat een kip zo’n gezellig dier is! Ze was er altijd als de kippen bij, zodra het ontbijt op tafel kwam. Ging dan rustig onder de tafel zitten en kakelde gezellig mee. De jongste leerde Jip trucjes: omhoog springen en rondjes draaien en gaf Jip dan een aai.

Dat doet je dan wel denken aan het stukje kip dat er in de supermarkt ligt: in de zomer kwam ook het nieuws dat er vanaf 2023 geen plofkippen meer in de supermarkt liggen. Helaas gaat er nog een groot deel wat geen keurmerk heeft naar het buitenland, dus het betekent niet dat de plofkip er niet meer is. In plaats van twintig kippen per vierkante meter, worden bij de kippen met één ster twaalf dieren per vierkante meter gehouden. Daarnaast hebben ze een stuk overdekte uitloop. Ze hebben dan 8 tot 9 weken om te groeien en dan geslacht te worden. Met Jip in het achterhoofd zijn we zeker weer bewuster bezig om af en toe dat stukje vlees niet te nemen.

Sandra Brookman-Bak, natuurgids Lingewaard Natuurlijk

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑