Nieuwe ontwikkelingen in de Gendtse Waard.

Het terrein ten noorden van de zandklasseerinstallatie in de Gendtse Waard is ingericht voor de aanplant en ontwikkeling van het hardhoutooibos. Komend najaar worden groepen met inheemse plantsoorten zoals wilde appel, zomereik, fladderiep, zoete kers, meidoorn, sleedoorn en hondsroos aangeplant. In het toekomstige bos wordt ook een vogelkijkhut geplaatst. Vanuit deze vogelkijkhut heeft de bezoeker vanuit een beschutte plek een mooi uitzicht over het Vossegat en de aanwezige watervogels. Het ontwerp voor de vogelkijkhut wordt momenteel uitgewerkt in samenwerking met lokale natuurorganisaties. De planning is om de vogelkijkhut eind dit jaar te plaatsen. Voor meer informatie over deze ontwikkelingen, zie Nieuwsflits, Gendtse Waard,  2 augustus 2021.

 

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑