Struintocht: Stroomdalflora in de Klompenwaard.

Op zondag 18 juli 2021.         

We kunnen weer een struintocht organiseren door de Klompenwaard, een stukje nieuwe natuur in een gebied met een rijke historie. De kiem voor het ontstaan van Rijkswaterstaat werd hier gelegd.  Het gebied speelde een belangrijke rol bij het ”temmen” van de grote rivieren en is nog steeds essentieel bij de verdeling van het water tussen Rijn en Waal.

De laatste jaren heeft dit uiterwaardengebied zich zonder menselijke inbreng kunnen ontwikkelen. Het verrassende element van de uiterwaarden is, dat afhankelijk van de waterstanden, ze elk jaar anders zijn. Soms droog dan weer nat of alles wat er tussenin zit. Dit jaar is het wat kouder en natter. Overal zijn de kruiden hoog opgeschoten. Brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar gebruikmakend van de paadjes die de paarden en runderen gemaakt hebben vinden we een weg. De opgeschoten planten bloeien uitbundig en belemmeren soms het zicht, maar er zijn ook idyllische doorkijkjes waardoor je je op een ander planeet waant. Bent u nieuwsgierig geworden? Bij deze wandeltocht met gidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied.

Goed schoeisel en kleding zijn dus gewenst. Voor wie deze bijzondere tocht mee wil maken verzamelen we tussen 13.30 en 14.00 uur bij de poort aan de weg naar Fort Pannerden, Waaldijk, hoek Sterrenschans te Doornenburg. De tocht duurt maximaal 2,5 uur. Kosten volwassenen € 3,- per persoon, kinderen € 1,50. Graag aanmelden bij: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl U kunt zich opgeven tot 1 uur voor de tocht. Het aantal mensen dat mee kan is beperkt.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑