Struintocht in de Bemmelse polder op zondag 20 juni 2021

Het begin van de zomer nadert en gelukkig ook het einde van de coronabeperkingen. Dat betekent dat we weer op excursie kunnen. De natuur is ondertussen mooi groen geworden en veel kruiden bloeien. Het gonst van de bijtjes. Veel lijkt er niet verandert, maar schijn bedriegt. De planten volgen elkaar op met de bloei en ook tussen de struiken van het ooibos kunnen we pas uitgevlogen vogels ontdekken. In de top van de bomen zingen hun vaders het hoogste lied en de moeders zitten op het legsel van de tweede ronde. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Goed kijken en luisteren is belangrijk, want veel speelt zich af verborgen onder het bladerdek. Langs de dijk en berm is de uitbundige bloemenpracht zichtbaar, en zien we de eerste zaden.

Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk nemen u zondag 20 juni mee voor een zomerwandeling door de Bemmelse polder. We verzamelen bij de Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel en om 14.00 uur vertrekken we  voor een wandeling rondom het beverbos en de naastgelegen polder. Rond 16.30 uur zijn we weer terug.

Tip: goed schoeisel en kleding zijn gewenst. Een verrekijker meenemen is ook handig.

Kosten voor volwassenen € 3,-  per persoon, kinderen € 1,50 en zijn welkom vanaf 6 jaar. Een onbeperkte deelname is nog niet toegestaan en daarom is aanmelden noodzakelijk. Graag aanmelden bij: Gijsbert Peelen 06-10864179. Meer informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑