Basisschoolleerlingen gooien biodiversiteitsbommen op het Plaksche Veld!

Basisschoolleerlingen van de Vlinderboom, Donatushof en de Regenboog uit Bemmel hebben, onder leiding van vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk, met heuse ‘biodiversiteitsbommetjes’ geholpen om het Plaksche Veld nog een stukje mooier te maken.

Op 28 april werd een mengsel van bloemenzaad en zand door de losgewoelde grond gestrooid. Het ingezaaide mengsel bestaat uit allemaal soorten die van nature in dit gebied voorkomen. De insecten en andere dieren in deze omgeving hebben daardoor ook de beste overlevingskansen. Deze bloemenkraamkamer zorgt voor wilde bloemen op het héle Plaksche Veld. Vervolgens doen de leerlingen een kleine ‘regendans’ waarbij ze de grond langzaam aanstampen en de zaadjes de grond in duwen. Zo komen ze beter op. Nu is het wachten op een regenbuitje en dan kunnen de bloemen gaan bloeien!

Na het ‘indansen’ van de zaadjes worden de overgebleven zaadbommetjes met een ferme boog weggeslingerd, voor extra bloemen. Dan volgt nog een kleine excursie over het Plaksche Veld. Als alternatief voor de moestuinlessen. Ewald Nijenhuis en Rietje van Dalen vertelden over  hoogstamfruit, het klimaatbos en de waterspeelplaats. Dat vonden ze geweldig interessant. Leerlingen kregen de kans om wat leren over de natuur én zelf mee te helpen extra natuur aan te leggen. De boomfeestdag in maart is niet doorgegaan wegens de coronaregels maar door bloemen in te zaaien is het een ‘Bloemfeestdag’ geworden. En er is op het Plaksche Veld een wilgenstaak geplant die mag uitgroeien tot een grote knotwilg. We gaan het zien!

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑