Lingewaard Natuurlijk heeft Steenuilkasten geplaatst in Lingewaard. Het wachten is nu op de steenuilen. Lees meer over het project dat onze omgeving mooier moet maken.

Lingewaard in het Groen 2020 is een project waarbij het dorp aan de slag gaat met streekeigen beplanting. Binnen de aanpak van Dorpen in het Groen wordt samengewerkt met dorpsbelangenorganisaties en bewoners. Het doel is onze omgeving mooier maken. Dat doen we door de erven van deelnemers te verfraaien. Passend in het landschap, worden heggen, fruitbomen, bosjes, singels of bomen geplant.  Naast het sponseren van bomen en struiken in Lingewaard wordt via dit project ook de mogelijkheid geboden om op de daarvoor geschikte erven steenuilenkasten te plaatsen.

Landschapsbeheer Gelderland heeft geïnventariseerd wie interesse heeft voor plaatsing van een kast. Lingewaard Natuurlijk wil waar mogelijk, kwetsbare natuur een helpende hand bieden. De steenuil verdient als soort, bescherming. Vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk hebben afspraken gemaakt met de eigenaren/bewoners, die belangstelling hadden. Op 9 maart 2021 zijn de erven beoordeeld op steenuil-geschiktheid. Met in acht neming van de coronaregels zijn 8 eikenhouten kasten voor steenuilen geplaatst. Om een indruk te geven van deze speciale actie is de volgende fotoreportage gemaakt. En nu maar hopen dat de steenuilen de kasten gaan bewonen.

Klik op een foto voor een groter exemplaar en om er doorheen te bladeren.

Archief van Nieuwsberichten

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑