Kweekkas schooltuin “De Moeshoeve” in Huissen is hersteld

In januari hebben vandalen afdekramen van de kweekkas van “De Moeshoeve” zwaar beschadigd. Voor de vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk was dit wel erg onaangenaam, omdat alle rommel extra werk veroorzaakt. Bovendien beginnen in het voorjaar de werkzaamheden in de schooltuintjes weer.

De afdekramen zijn weer hersteld en het vernielde glas is vervangen door polycarbonaat. Voor kinderen die de moestuintjes bewerken is dit ook veel veiliger. Polycarbonaat breekt minder snel dan glas en is lichter in gewicht bij het tillen. De reparatie is mogelijk gemaakt met financiële hulp van Makelaardij Ron Pieters, die de volledige kosten heeft vergoed. Daarbij is de reparatie heel vakkundig uitgevoerd door De Arnhemse Glas-inzetterij.

De vrijwilligers van “De Moeshoeve” zullen komend tuinseizoen de jonge tuinders weer bijstaan bij het leren tuinieren. Inmiddels staan er weer jonge plantjes in de kweekkas te wachten tot de jonge tuinders deze in hun eigen perceeltje kunnen planten. En dat kan in de buitenlucht en coronaproef. Informatie en aanmelden van jonge tuinders kan via moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl

Makelaardij Ron Pieters en De Arnhemse Glas-inzetterij bedankt namens het bestuur van Stichting Lingewaard Natuurlijk.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑