Kweekbak van jonge tuinders vernield

Onbekenden hebben vernielingen aangericht in de schooltuin “De Moeshoeve” in Huissen, van Stichting Lingewaard Natuurlijk. De vernielingen zijn op vrijdag 22 januari geconstateerd door een aanwonende. De afdekking van de “Lentse bak” waarin zaailingen worden opgekweekt voor de tuintjes van de kinderen is zwaar beschadigd. De kozijnen zijn verplaatst, ruiten zijn ingetrapt of ingeslagen en één groot kozijn is op een picknicktafel aan gruzelementen gegooid. De hele omgeving van de kweekbak ligt onder de glassplinters. Er is met van alles gegooid en het ziet ernaar uit dat ook planten waaronder lavendel zijn gestolen of elders gedumpt. Ook de afdekking van de put is weg. Dit is allemaal bijzonder zuur omdat vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk hun best doen om de Moeshoeve zo mooi mogelijk te maken en te houden. Wie deze vernielingen hebben aangericht zouden zich kapot moeten schamen. De Stichting heeft aangifte van vernieling gedaan. Wie aanwijzingen heeft die kunnen leiden naar de daders wordt verzocht contact op te nemen met de politie of met de voorzitter van Stichting Lingewaard Natuurlijk: 
voorzitter@lingewaardnatuurlijk.nl

Lees ook het artikel in De Gelderlander

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑