De Moeshoeve einde tuinseizoen 2020

Het jaar 2020 was in vele opzichten bijzonder voor de jonge tuinders van de Moeshoeve in Huissen. Het hele perceel zag er bij aanvang van het tuinseizoen “gelikt” uit. De zon scheen in de zomerperiode uitbundig, wat er toe leidde dat de gieters vaak gebruikt werden om de planten van voldoende water te voorzien. De grote stoorzender gedurende het gehele seizoen was corona. Door de maatregelen die afgekondigd werden zijn er weinig tot geen gezamenlijke activiteiten uitgevoerd. Ook was het niet mogelijk om voor een aantal Huissense scholen met enkele klassen gezamenlijk de moestuin te bewerken. Toch hebben onze vaste jonge tuinders goed kunnen tuinieren en is er voldoende groente en fruit geoogst. Daarvoor danken we al onze moestuinvrijwilligers die met raad en daad de jonge tuinders bijstonden. Een bijzonder woord van dank is bestemd voor Willem, die met zijn uitgebreide kennis op het gebied van tuinieren en zijn tomeloze energie optrad als de tuinarchitect, hovenier en vraagbaak, ook voor collega vrijwilligers. Willem bedankt.

In het voorjaar van 2021 beginnen we weer aan een nieuw tuinseizoen in de Moeshoeve en dan staat er hopelijk een robuust insectenhotel voor de solitaire of wilde bij, die voor een nog rijkere oogst kan zorgen. Wij nodigen leerlingen van de basisschool uit om een eigen stukje grond te bewerken. Wil je graag informatie over tuinieren in de Moeshoeve of over werken in je eigen tuintje?

Meld je dan aan via moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl  of via Jac Lamerichs 06 30092145.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑