Beheer Plaksche Veld Bemmel

Lingewaard Natuurlijk gaat het beheer voeren over natuurgebied Plaksche Veld te Bemmel, samen met inwoners uit de aanliggende wijken en Doornik Natuurakkers. De betrokken inwoners werken samen als werkgroep van het Wijkplatform Bemmel-West.

Wij doen dit omdat hierin kansen worden gezien voor omvorming van voormalige intensief beheerde landbouwgrond naar een landschap dat hoort bij de streek. Het Plaksche Veld voorziet in de lokale uitloopbehoefte/recreatie en biedt  kansen voor de terugkeer van een grotere biodiversiteit. Het beheer van drie akkertjes aan de rand van het Veld zal worden uitgevoerd door Doornik Natuurakkers met als doel het herstellen van oude akkerflora. De kleine Wolfsmelk en Spiesleeuwenbek zijn geoogst op de Houtakker en uitgezet op deze akkertjes aan de Plakselaan.

Meer weten over Natuurgebied Plaksche Veld

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑