Excursie: Herfstlandschap bij Doornik

Zondag 15 november 2020.

Deze excursie gaat niet door. 

Ooit stond in Doornik een machtige burcht waar hoge Gelderse edelen huisden, tegenwoordig vinden we er een landhuis en de natuurakkers. Onze tocht loopt via het Spiegelbos langs dat landhuis en verder over Doornik natuurakkers. Als het even kan steken we de dijk over en trekken we langs de kolk, uit het einde van de 18e eeuw, waarbij het dorpje Doornik verdween onder water. We kijken wat we aan historische en natuurlijke elementen tegenkomen. Planten en dieren bereiden zich voor op de komende winter. Ze houden op hun manier rekening met het klimaat en de veranderingen daarin. Ook de bevers in de polder krijgen met de winters te maken en vinden daar oplossingen voor. Wellicht krijgen wij er wat van te zien!

Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan op zondag 15 november van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur de polder in voor een flinke wandeling. Wij starten vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde te Doornik, Waaldijk 28 Bemmel.  Onderweg hebben we oog voor alles wat leeft en probeert te overleven.

Kosten deelname volwassenen € 3,-, kinderen vanaf 6 jaar € 1,50.
Gezinnen zijn van harte welkom. Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden.

Tip: laarzen aan, kijker en fototoestel mee.
Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl In verband met de coronamaatregels is vooraf aanmelden noodzakelijk.

N.B. Volgens de coronaregels mogen niet meer dan vier personen deelnemen aan een groepsactiviteit. Als dit zo blijft gaat de excursie Niet door.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑