Snoeiseizoen 2020/2021

Het nieuwe snoeiseizoen staat voor de deur. Met coördinatoren van de werkgroepen hebben we afspraken gemaakt over een aantal zaken. Allereerst welke corona-maatregelen er gelden voor de uitvoering van het werk en de vaststelling van de data mede naar aanleiding van de ervaringen van het afgelopen seizoen. We verwachten dat dit werk buiten plaats kan vinden rekening houdend met de coronaregel.  Indien de overheid de richtlijnen verder verscherpt zullen we ons uiteraard aanpassen.

Coronaprotocol bij snoeiwerkzaamheden:

  • Vooraf aanwezigheid aangeven. Bij het naderen van de dag van uitvoering zal een mail gestuurd worden om de locatie van de werkzaamheden aan te geven. Deze mail is voor elke vrijwilliger het signaal om aan te geven of hij deelneemt en daarmee aanwezig is op de dag van de uitvoering.
  • Slechts 1 persoon per boom om te snoeien, een eventuele 2e persoon zal dan de takken sjouwen, er kan wel gewisseld worden gedurende het werk 😊.
  • Koffiedrinken e.d. gebeurt buiten met in achtneming van RIVM-richtlijnen (1,5 m, e.d.)
  • Eigen handschoenen dragen óf die van de stichting en deze in bezit houden tot aan het einde van het seizoen.
  • Het gereedschap wordt bij aanvang van de werkdag door de deelnemer geselecteerd en blijft in beginsel gedurende het werk van die dag bij hem (één voor één bij de kist met gereedschap en niet allemaal op een kluitje!). Spuitbus t.b.v. ontsmetten gereedschap.
  • De coördinator ziet toe op de naleving (1e prioriteit) van de coronarichtlijnen.

Evaluatie van het afgelopen seizoen geeft als resultaat dat vrijwilligers actief zijn in meerdere werkgroepen waarbij vaak de combinatie van een knotgroep met óf hoogstam óf vlechten wordt gekozen. De combinatie hoogstam met heggen vlechten komt trouwens ook voor. Er zijn geen vrijwilligers die deelname aan beide knotgroepen combineren. Daarom wordt afgesproken dat de knotgroepen dezelfde dagen uitvoering geven aan de snoeiwerkzaamheden en niet dezelfde dag als hoogstam of vlechten, m.u.v. de gezamenlijke actie. Hierbij blijkt het ook mogelijk hoogstam en vlechten op verschillende zaterdagen te doen. We proberen de gezamenlijke actie op een aansprekende plaats te houden. De  laatste was op Kasteel Doornenburg 2019.

Knotgroepen Bemmel/Huissen:

7 november 2020
(vervallen)

28 november 2020
19 december 2020
9 januari 2021
30 januari 2021
20 februari 2021

13 maart 2021
gezamenlijke afsluiting

Hoogstamfruit:

14 november 2020
(vervallen)

5 december 2020
2 januari 2021
16 januari 2021
6 februari 2021
27 februari 2021

13 maart 2021
gezamenlijke afsluiting

Heggen vlechten:

21 november 2020
(vervallen)
12 december 2020
23 januari 2021
13 februari 2021
6 maart 2021 (reservedatum)

13 maart 2021
gezamenlijke afsluiting

Archief van Nieuwsberichten

De coronaregels zijn aangescherpt. Dit betekent dat wij in november 2020 geen snoeiwerkzaamheden verrichten met onze werkgroepen.
Afhankelijk van de ontwikkelingen in de samenleving en adviezen van de overheid zullen we onze activiteiten weer oppakken dan wel de lockdown verlengen.

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑