Struinen met leerlingen van de basisschool uit Doornenburg

Vrijdagmorgen 2 oktober kwam groep 8 van De Doornik met de fiets naar de Klompenwaard. Vanaf het toegangshek zijn we struinend door de waard naar een plaats vlakbij de nevengeul gegaan. Onderweg kwamen we een kudde rode geuzen èn Koniks (Pools voor kleine paarden) tegen, waar we rustig en kalm langs gelopen zijn. Het was best wel spannend om van zo dichtbij de dieren te passeren. Vooral de Koniks waren een beetje nieuwsgierig. Het leek wel of ze een pruik op hadden, want in de manen, maar ook in de staart zaten allemaal klitten. Ze schijnen daar geen hinder van te ondervinden en helpen de plant zo een beetje om haar zaden te verspreiden. Bij de nevengeul werden kleinere groepjes gevormd en kreeg elk groepje een paar opdrachten, die ze zelfstandig per groep moesten uitwerken.
De laatste opdracht was om van gevonden natuurlijk materiaal en afval iets in elkaar te zetten. Het knutselen moest leiden tot een soort schilderij, tekening of andere verbeelding, zodat hiervan een foto gemaakt kon worden.

De resultaten waren verrassend. Kijk maar eens naar de bijgevoegde foto’s!
(door op een foto te klikken wordt deze vergroot).
Daarna zijn we weer vertrokken door de waard richting uitgang van de Klompenwaard.
Het afval hebben we natuurlijk netjes in zakken meegenomen. Immers, een goed voorbeeld doet goed volgen!

Rietje van Dalen en Marga Elsinga
Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑