Lezing: de gierzwaluw

Woensdag 7 oktober 2020.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert een lezing over de gierzwaluw. Iedereen is welkom op woensdag 7 oktober in de Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Inloop 19.30 uur Aanvang 20.00 uur.

Jochem Kühnen is onze gastdocent. Jochem is stadsvogeladviseur en zet zich in om deze bijzondere vogelsoort te beschermen en onderdak te geven. Ruim 15 jaar volgt hij het wel en wee van de gierzwaluw  in- en rond Nijmegen. Zo heeft hij door monitoring van broedlocaties al meerdere nesten kunnen redden en zijn er al meer dan 100 extra nestvoorzieningen geplaatst.

Hiernaast monitort Jochem de kasten aan -en zelfs in- zijn huis door middel van camera’s in de nestkasten. Zo worden de mysteries rond deze ietwat verborgen vogelsoort deels ontrafeld. Door de aanhoudende bestudering van het broedgedrag is Jochem erg veel te weten gekomen over de mysterieuze gierzwaluw. Deze kennis wil hij graag met u delen. Heeft u vragen over de gierzwaluw en wilt u meer weten over vogels waarmee wij makkelijk mee in aanraking komen? Kom dan naar deze lezing. 

De kosten voor de lezing inclusief koffie of thee zijn 7,50 euro per persoon. Voor vrijwilligers is dat 5 euro. Houders van de Vriendenkaart van 2020/2021 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten zijn voor de lezing te koop.

Graag aanmelden via : info@lingewaardnatuurlijk.nl

De Veldschuur is coronaproef ingericht met de bekende 1.5 meter afstand.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑